donderdag 15 september 2022

Et 8 Olabe - Eskerika

Deze queeste werd heelhuids uitgelopen. Op een paar schrammen na van doornen van een paar wilde rozestruiken moeten er geen levensbedreigende toestanden gesignaleerd worden. Over Guernika zou de tocht me van Olabe richting Bilbao voeren. De tocht begint stilletjesaan vorm te krijgen. 

Gistetenavond in de herberg van Olabe was er een hele discussie nodig om m'n teveel gestorte geld ten gelde te maken. Het zat hem zo : Ik belde om een reservatie en het was in orde op voorwaarde dat ik geld zou overschrijven op hun rekening. De bankrekeningnummer lieten ze me weten per mail. No problem, ik schrijf over met instant pay en stuur de baas van 't spel een berichtje dat het betaald werd. 's Anderendaags om 9u stuurt die vent dat ik een bewijs van overschrijving moet voorleggen. Ik ben aan het stappen dus lees ik dit maar eerst bij aankomst. Ik zoek dit bewijs maar ik  druk op verkeerde knopjes en schrijf nogmaals het bedrag over. Het is goedgekomen maar ik vrees dat de albergue-uitbater niet met een gerust zou gaan slapen zijn. Wat een gedoe zeg !

Het werd weer een vergelijkbare dag met de vorige kwa traject. Nu opnieuw lange steile hellingen van meer dan 100 hoogtemeters aan één stuk. Ik bemerk daarentegen dat het me met de dag beter lukt om die hellingen op te klefferen. Soms denk ik zelfs dat ik plat loop en dan blijkt het toch zo een 10° omhoog te gaan. Niettemin zitten er stukķen bij die met hoofdletters beschreven dienen te worden. Het blijft en zwate tocht. Helemaal geen vergelijk mogelijk met het Pieterpad in NL.

Mooi weer, erg zwoel met 2x een zondvloed op traktatie. In Guernika en een kilometerke of 5 verder. Zonder veel erg, telkens zorgde Jaakske hierboven voor een geschikte schuilplaats. Ik heb het droog kunnen houden. 

Rond 4u kwam ik aan in de herberg. Een norse herbergier deed de ontvangst. Aan z'n manier van doen dacht ik dat ie z'n eigen kinderen had opgegeten. Wat later moest ik m'n mening herzien, hij viel best mee.

De avond zelf ben ik aan het kokkerellen geweest. Ratatouille met pasta. En een salade met feta en olijven. Fleske wijn erbij en de avond werd goed ingezet. Wandelen doe ik alleen maar ondertussen botert het goed met Kai, Sophie en Claudie. Ook vandaag heb ik kennis gemaakt met Arne, een Nederlander uit Rotterdam. Boeiende babbel gehad ... dat geeft een meerwaarde aan je beleving. De stereotiepe  vragen .... where are you from .. en de plotseling opgewekte interesse voor je heimat annex uitleg beginnen iets te bekend voor te komen. Ik was blij van met Arne even in het Nederlands te kunnen klappen. Ik moet het herhalen : ik word een knorpot.

Morgen naar Bilbao. 't Affeseert goe zeggen ze in het Pajottenland.

Foto lukt even niet hier maar hier is de Link