vrijdag 7 oktober 2022

Et 29 Ribadeo - Villanova de Lourenzà.

Voor vandaag rekende ik af met 28km en 900 hoogtemeters. Het was okee zeiden m'n voeten, ik mag terugkomen. Vertrokken om 8u30, arriba om 16u30. Deze keer waren het niet zozeer de hoogtemeters maar wel de vliegen die  me koejoneerden en op het zweet afkwamen.  Windstil, dus het geplaag van die vliegen hield niet op. Het waren stalvliegen, die steken !

Carol keek uit naar een ander hostal in de stad. In die smerige stofkeet wilde ze niet blijven. Om 8u pikte een taxi Carol op en kort daarop vertrok ik een nieuwe etappe tegemoet. Alberto en Monica vertrokken eveneens. Bij wonder had niemand, mezelf incluis, last gehad van bedwantsen. Ook bij deze herberg maakte ik me de bedenking dat in België zulk een herberg nooit een vergunning tot uitbaten zou krijgen.

Zware kost maar dat geeft voldoening. Eerst moest ik nog 11km voortborduren op de vorige etappe tot in Gondan. Daarna 16k op deze naar Mondoñedo tot in Laurenza.

Met richting Laurenza te kiezen in Ribadeo ben in officieel in Galicië beland. De Asturische kruisen die ik onderweg veelvuldig tegenkwam zullen nu vervangen worden door de Galicische kruisen. Veel gezweet maar ook veel lol gehad. Patrick, een 70-jarige beer van een vent uit de Lot in Frankrijk heeft een uitgesproken gevoel voor sappige humor. Eerder had ik met hem al even gestapt toen hij op zoek was naar de herberg in Luarca. Vandaag liep ik hem tegen het lijf toen hij even uitrustte. 'Uit de weg !', riep hij me toe. Een zware tractor met een beerkar kwam er aangetufd. 'Ze zijn er met den eau de Cologne, laat hem door'. Verder lag ik meerdere keren bijna plat toen hij schuddebuikend van het lachen de stommiteiten van de Franse regeringsleden opsomde. Op het toppeke van de berg in Pequino trakteerde hij me op een pintje. Reuzegast, als ik hem verder nog tegenkom loop ik hem zeker niet uit de weg.

Daarjuist hier in de herbergkroeg een pisto con huevo en churetta met brood binnengespeeld. 10€ incl. een pintje. Daarna nog wat boodschappen gedaan, ik kan er weer even mee voort.

Vandaag bleef het droog en ik hoop dat zich dat morgen verderzet want opnieuw een 800 hoogtemeters waarvan er 500 in één adem naar boven. Dat wordt opnieuw zweten en puffen. En een vliegenmepper heb ik niet bij. En deze keer, morgen dus, zal ik gewassen en proper aan de start verschijnen. Vandaag heb ik het douchen overgeslagen. Ik zou er immers smeriger uitkomen dan dat ik er in zou geweest zijn. Dat zal dus ook wat schelen in het aantal vliegen. 

Tot morgen.